top of page

Heijastinpäivä 1.10. – Tee itsestäsi näkyvä


Syksy on kerennyt etenemään jo hyvään malliin ja sen kyllä huomaa. Sadetta ilmassa, puiden lehdet muuttavat väriään ja kumisaappaat ovat alkaneet vakiinnuttamaan paikkaansa top 3 kenkävalintana. Vaikka kaikki eivät luovu tennareistaan säästä riippumatta niin on yksi asia, joka ei jää huomaamatta keneltäkään. Pimeys.


Syksyn edetessä talvea kohti alkaa iänikuinen ”Kun menen töihin/kouluun on pimeää ja kun pääsen töistä/koulusta on jälleen pimeää”. Nyt taas yleistyneet työ- ja koulumatkat voivat muuttua kohtalokkaiksi ilman oikeanlaista varautumista.


Liikenneturvan mukaan suomalaiset käyttävät ahkerasti heijastimia, sillä noin joka toinen jalankulkija käyttää heijastinta. Haluamme kantaa kortemme liikenneturvallisuuden kekoon, joten jaamme erän heijastimia oikein pysäköineille heijastinpäivän aikana.


Pienet kulkijat turvallisesti kouluun


Olemme jälleen mukana tukemassa Pieni Kulkija -toimintaa, joka toimittaa kouluihin led-valoilla varustettuja heijastinliivejä. Lapsi ei huomioi eri kulkuvälineitä ja liikennesääntöjä vielä niin hyvin, joten liivit tuovat tarvittavaa lisänäkyvyyttä hänelle.


Heijastinpäivä


”Liikenneturvan lanseeraamaa päivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 2013. Teemapäiviä ja tempauksia tarvitaan myös liikenneturvallisuustyössä, koska unohtaminen on inhimillistä. Oikea-aikainen muistutus kannustaa tekemään turvallisia valintoja.”


Lue lisää tänään vietettävästä heijastinpäivästä.

Comentarios


SPATy-logo
isannointiliitto_palveluverkosto_iso_logo
avainlippu
ParkkiPate-Luotettava_kumppani-200x100
ParkkiPate_Oy_jasenyritys_2022
bottom of page